top of page

 Medisch huis lange leem 385

Het Medisch Huis Lange Leem is een forfaitaire huisartsenpraktijk.
Op deze webpagina lichten we de werking van ons medisch huis toe, aan de hand van enkele veelgestelde vragen.


Heb je na het lezen van onderstaande antwoorden nog vragen? Wij helpen je graag verder. Laat het ons weten via e-mail en we contacteren je zo snel mogelijk via e-mail of per telefoon.

Bekijk hier de brochure van het medisch huis.

  • Wat neem ik mee als ik op consultatie kom?
    Je elektronische identiteitskaartAls je geen e-ID hebt, dan volstaat een ander geldig legitimatiebewijs ook. Kleine kinderen hebben soms geen elektronische identiteitskaart, maar wel een ISI+ kaart. De ISI+ kaart is ook voldoende om het dossier aan te maken en up to date te houden. Je actuele medicatieschema, of een lijst van de medicijnen die je neemt. Medische verslagen die verband houden met het medisch probleem dat je wenst te bespreken. Bij ongevallen: de documenten voor de schadeaangifte bij je verzekeringsinstelling. Bij ziekte en afwezigheid op het werk: Bedienden genieten gedurende de eerste maand van hun arbeidsongeschiktheid gewaarborgd loon. Vanaf de 31ste ziektedag vallen zij terug op een inkomen van de mutualiteit. Om dit aan te vragen, neem je het attest ‘vertrouwelijk’ van je ziekenfonds mee tijdens de consultatie. . Dit document moet bij iedere verlenging opnieuw ingevuld worden. Als jouw arbeidsongeschiktheid als bediende dus langer duurt dan 30 dagen, dan dien je telkens dit attest op zak te hebben wanneer je naar de huisarts komt. Arbeiders genieten gedurende 14 dagen van hun arbeidsongeschiktheid gewaarborgd loon, vanaf de 15de ziektedag vallen zij terug op een inkomen van de mutualiteit. Om dit aan te vragen, neem je het attest ‘vertrouwelijk’ van je ziekenfonds mee tijdens de consultatie. . Dit document moet bij iedere verlenging opnieuw ingevuld worden. Als jouw arbeidsongeschiktheid als arbeider dus langer duurt dan 14 dagen, dan dien je telkens dit attest op zak te hebben wanneer je naar de huisarts komt. Zelfstandigen kunnen va de 14de dag van hun arbeidsongeschiktheid een ziekte uitkering aanvragen. Zij hebben daarvoor een attest ‘vertrouwelijk’ nodig van hun ziekenfonds, dat specifiek bedoeld is voor zelfstandigen. Dit document moet bij iedere verlenging opnieuw ingevuld worden. Als jouw arbeidsongeschiktheid als zelfstandige dus langer duurt dan 14 dagen, dan dien je telkens dit attest op zak te hebben wanneer je naar de huisarts komt. Werknemers bij overheidsdiensten zoals bijvoorbeeld de Stad Antwerpen, de Politie, het onderwijs, etc. dienen de specifieke afwezigheidsattesten die hun werkgever verschaft mee te nemen.
  • Kan ik in deze praktijk terecht voor een bloedafname?
    Prikmoment: Op maandag- en woensdagochtend kan je tussen 08.00 - 09.00 uur zonder afspraak terecht bij de verpleging voor een bloedafname. Op afspraak bij de verpleging: Je kan ook op afspraak komen op een ander tijdstip. Je kan een online afspraak maken bij de verpleging, of je kan ook telefonisch een afspraak inplannen. Enkel op voorschrift: De verpleging kan enkel bloed prikken als je een voorschrift hebt van een arts (dat kan een van de huisartsen van onze praktijk zijn, of de specialist). Heb je nog geen voorschrift, maar wens je je bloed te controleren? Maak dan eerst een afspraak bij je huisarts.
  • Kan ik in deze praktijk terecht voor reisvaccins?
    Voor alle reisvaccinaties (met uitzondering van dat tegen gele koorts) kunt u in het Medisch Huis terecht. Het Medisch Huis vergoedt geen raadplegingen voor reisvaccinaties bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde, tenzij u een vaccin tegen gele koorts nodig hebt. Wil u weten welke reisvaccinaties aanbevolen/ verplicht zijn voor uw reisbestemming? Check www.wanda.be . Wil u weten welke vaccinaties u al kreeg? Check www.mijngezondheid.be . Hebt u voorschriften nodig? Hebt u verdere vragen? Laat het ons weten, via mail of telefoon (03 239 43 76).
  • Kan ik in deze praktijk terecht voor een uitstrijkje?
    Jazeker. De huisarts heeft alle materiaal en kennis voorhanden om een uitstrijkje te nemen. In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je daarvoor niet noodzakelijk naar je gynaecoloog te gaan. Het bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker moedigt vrouwen vanaf de leeftijd van 25 jaar aan om driejaarlijks een uitstrijkje te laten nemen. Enkel het eerste uitstrijkje dient na 1 jaar herhaald te worden. Het driejaarlijks uitstrijkje is in principe gratis, tenzij er een HPV bepaling moet gebeuren. In dat geval zal je van het labo een factuur t.b.v. € 15 krijgen.
  • Kan ik in deze praktijk terecht voor zwangerschapsopvolging?
    Onze praktijk werkt samen met het Lokaal Multidisciplinair Netwerk Antwerpen-Berchem, die samen met een team gynaecologen een speciale werkgroep heeft opgericht rond zwangerschapsopvolging. Van daaruit halen wij onze expertise om zwangerschappen op een adequate manier op te volgen vanuit de huisartsenpraktijk. Was je zwangerschapstest positief? Kom dan even langs bij de huisarts om het verdere traject te bespreken.
  • Kan ik in deze praktijk terecht voor een glucosetolerantietest of suikertest tijdens mijn zwangerschap?
    Dat kan. Maak je afspraak best telefonisch, omdat we hier voldoende tijd voor moeten voorzien.
  • Kunnen jonge kinderen in de praktijk terecht?
    Jazeker. Het is belangrijk om vanaf jonge leeftijd een arts te hebben die het overzicht bewaart en die kan verwijzen waar nodig. Je huisarts is hiervoor opgeleid.
  • Kan ik in deze praktijk terecht voor een ECG (elektrocardiogram)?
    Dat kan. Maak je afspraak hiervoor best telefonisch zodat we voldoende tijd kunnen voorzien.
  • Is de praktijk rolstoeltoegankelijk?
    De praktijk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met een standaard rolwagen.
  • Ik heb een medisch attest nodig voor een (schuldsaldo)verzekering?
    Afspraken voor medische attesten betreffende het afsluiten van verzekeringen maak je liever niet online. Omdat deze onderzoeken veel tijd in beslag nemen, kan je best het onthaal even opbellen (03 239 43 76) om een geschikt moment te prikken.

Veelgestelde vragen

bottom of page