top of page

 Medisch huis lange leem 385

Op 1 juli 2023 werd onze groepspraktijk een Medisch Huis. 

Een Medisch Huis is een eerstelijns zorgpraktijk, waar verschillende (para)medische disciplines werken, zoals huisartsen, verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers etc. 

Op deze webpagina lichten we de werking van ons medisch huis toe, aan de hand van enkele vaak gestelde vragen.

Heb je na het lezen van onderstaande antwoorden nog vragen? Wij helpen je graag verder. Laat het ons weten via e-mail en we contacteren je zo snel mogelijk via e-mail of per telefoon.

Bekijk hier de brochure van het medisch huis.

Veelgestelde vragen

 • Wat neem ik mee als ik op consultatie kom?
  Je elektronische identiteitskaartAls je geen e-ID hebt, dan volstaat een ander geldig legitimatiebewijs ook. Kleine kinderen hebben soms geen elektronische identiteitskaart, maar wel een ISI+ kaart. De ISI+ kaart is ook voldoende om het dossier aan te maken en up to date te houden. Je actuele medicatieschema, of een lijst van de medicijnen die je neemt. Medische verslagen die verband houden met het medisch probleem dat je wenst te bespreken. Bij ongevallen: de documenten voor de schadeaangifte bij je verzekeringsinstelling. Bij ziekte en afwezigheid op het werk: Bedienden genieten gedurende de eerste maand van hun arbeidsongeschiktheid gewaarborgd loon. Vanaf de 31ste ziektedag vallen zij terug op een inkomen van de mutualiteit. Om dit aan te vragen, neem je het attest ‘vertrouwelijk’ van je ziekenfonds mee tijdens de consultatie. . Dit document moet bij iedere verlenging opnieuw ingevuld worden. Als jouw arbeidsongeschiktheid als bediende dus langer duurt dan 30 dagen, dan dien je telkens dit attest op zak te hebben wanneer je naar de huisarts komt. Arbeiders genieten gedurende 14 dagen van hun arbeidsongeschiktheid gewaarborgd loon, vanaf de 15de ziektedag vallen zij terug op een inkomen van de mutualiteit. Om dit aan te vragen, neem je het attest ‘vertrouwelijk’ van je ziekenfonds mee tijdens de consultatie. . Dit document moet bij iedere verlenging opnieuw ingevuld worden. Als jouw arbeidsongeschiktheid als arbeider dus langer duurt dan 14 dagen, dan dien je telkens dit attest op zak te hebben wanneer je naar de huisarts komt. Zelfstandigen kunnen va de 14de dag van hun arbeidsongeschiktheid een ziekte uitkering aanvragen. Zij hebben daarvoor een attest ‘vertrouwelijk’ nodig van hun ziekenfonds, dat specifiek bedoeld is voor zelfstandigen. Dit document moet bij iedere verlenging opnieuw ingevuld worden. Als jouw arbeidsongeschiktheid als zelfstandige dus langer duurt dan 14 dagen, dan dien je telkens dit attest op zak te hebben wanneer je naar de huisarts komt. Werknemers bij overheidsdiensten zoals bijvoorbeeld de Stad Antwerpen, de Politie, het onderwijs, etc. dienen de specifieke afwezigheidsattesten die hun werkgever verschaft mee te nemen.
 • Kan ik in deze praktijk terecht voor een bloedname?
  Ja. Enkel bij tijdsgebrek of bij speciale onderzoeken zullen wij u doorverwijzen naar een prikcentrum van het AML.
 • Kan ik in deze praktijk terecht voor reisvaccins?
  Je kan voor alle reisvaccins bij je huisarts terecht, behalve het vaccin tegen gele koorts. Dat kan je enkel bij het ITG (Instituut voor Tropische Geneeskunde) halen. Op de website van het Tropisch Instituut kan je nakijken welke vaccins je voor welke bestemmingen nodig hebt. Maak ten minste 6 weken op voorhand een afspraak voor je reisvaccins. Zo is er voldoende tijd om een volledig vaccinatieschema te doorlopen, zodat je beschermd bent tijdens je verblijf in het buitenland. Bel ons best even op om na te vragen of we het vaccin dat je nodig hebt op voorraad hebben, alvorens je een afspraak maakt.
 • Kan ik in deze praktijk terecht voor een uitstrijkje?
  Jazeker. De huisarts heeft alle materiaal en kennis voorhanden om een uitstrijkje te nemen. In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je daarvoor niet noodzakelijk naar je gynaecoloog te gaan. Het bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker moedigt vrouwen vanaf de leeftijd van 25 jaar aan om driejaarlijks een uitstrijkje te laten nemen. Enkel het eerste uitstrijkje dient na 1 jaar herhaald te worden. Het driejaarlijks uitstrijkje is in principe gratis, tenzij er een HPV bepaling moet gebeuren. In dat geval zal je van het labo een factuur t.b.v. € 15 krijgen.
 • Kan ik in deze praktijk terecht voor zwangerschapsopvolging?
  Onze praktijk werkt samen met het Lokaal Multidisciplinair Netwerk Antwerpen-Berchem, die samen met een team gynaecologen een speciale werkgroep heeft opgericht rond zwangerschapsopvolging. Van daaruit halen wij onze expertise om zwangerschappen op een adequate manier op te volgen vanuit de huisartsenpraktijk. Was je zwangerschapstest positief? Kom dan even langs bij de huisarts om het verdere traject te bespreken.
 • Kan ik in deze praktijk terecht voor een glucosetolerantietest of suikertest tijdens mijn zwangerschap?
  Neen. Voor deze test verwijzen wij u graag door naar een prikcentrum van het AML. Klikhiervoor de openingguren en adressen van de priklocaties. Het is niet nodig om een afspraak te maken in het prikcentrum. Reken wel dat deze test 1 uur tijd in beslag neemt, omdat er 2 bloednames gebeuren met 1 uur tussentijd, dus meld u ten laatste 1 uur voor sluitingstijd aan.
 • Kunnen jonge kinderen in de praktijk terecht?
  Jazeker. Het is belangrijk om vanaf jonge leeftijd een arts te hebben die het overzicht bewaart en die kan verwijzen waar nodig. Je huisarts is hiervoor opgeleid.
 • Kan ik in deze praktijk terecht voor een ECG (elektrocardiogram)?
  Dat kan. Maak je afspraak hiervoor best telefonisch zodat we voldoende tijd kunnen voorzien.
 • Is de praktijk rolstoeltoegankelijk?
  De praktijk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met een standaard rolwagen.
 • Kan ik met bancontact betalen?
  Graag! Je kan bij alle dokters cash of - bij voorkeur - met bancontact of via de bancontact app op je smartphone betalen.
 • Past deze praktijk de derdebetalersregeling toe?
  Indien je sociaal statuut het toelaat (OMNIO of WIGW statuut), dan kan de derdebetalersregeling toegepast worden. Zo betaal je enkel het remgeld aan de dokter. Je kan nakijken of je hiervoor in aanmerking komt als de verzekeringscodes op je klevertjes van het ziekenfonds beiden eindigen met het cijfer ‘1’: 101/101, 111/111 121/121,…
 • Ik heb een medisch attest nodig voor een (schuldsaldo)verzekering?
  Afspraken voor medische attesten betreffende het afsluiten van verzekeringen maak je liever niet online. Omdat deze onderzoeken veel tijd in beslag nemen, kan je best het onthaal even opbellen (03 239 43 76) om een geschikt moment te prikken.
bottom of page